Prezentirano idejno-konceptualno rješenje Muzeja bećarca

Muzej bećarca

Kako bi dojam posjetitelja u budućem interpretacijskom centru Muzeja bećarca bio što kvalitetniji tvrtka MUZE je jučer prezentirala idejno-konceptualno rješenje.

Cilj ovog rješenja je odgovoriti na nekoliko ključnih pitanja, što i na koji način prezentirati posjetitelju, koji audio-vizualni dojmovi su ključni za posjetitelje, koji je smjer i lokacija prezentacijskih točaka u muzeju te mnoga druga.

Za izradu ovog rješenja odabrana je tvrtka MUZE iz Zagreba koja je s ciljem izrade u Pleternici već održala mnoštvo radionica u kojima su ključni dionici bili udruge iz kulture, KUD-ovi, turistički djelatnici, povjesničari i drugi. – Ovo rješenje ne predstavlja muzej u onom klasičnom smislu riječi gdje će biti staklene barijere iza kojih su narodne nošnje. Ovo je rješenje suvremenog interpretacijskog centra na koji sam uistinu ponosna. Drago mi je da na tom projektu rade vrsni stručnjaci, Andrija Rusan, koji je osmislio arhitektonsko rješenje i gospođa Dragana Lucija koje je sa svojom tvrtkom MUZE osmislila interpretaciju bećarca. Ovo je uistinu velik projek za Grad Pleternicu. Projekt koji bi trebao promijeniti i lice samog grada, ali i pozicionirati naš grad na turističku kartu, ne samo Hrvatske već i Europe i cijeloga svijeta – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

Skip to content