Projektom Zvuci Šokadije i Duvna obilježili Svjetski dan glazbe u Tomislavgradu: „Još jedna zajednička suradnja između Pleternice i Tomislavgrada“

Grad Pleternica i općina Tomislavgrad od 2017. godine surađuju na prekograničnim projektima te razvoju turističke infrastrukture i umrežavanju dionika, što je značajno doprinijelo razvoju kulturno-turističkih sadržaja na oba područja. Projekt “Zvuci Šokadije i Duvna” financiran iz Ministarstva kulture i medija ove godine nas je doveo u Tomislavgrad, zajedno s Velikim orkestrom prošlogodišnjeg Ljetnog tamburaškog kampa u Pleternici te profesorima.

Polaznici kampa su na Trgu gange i hajdučke družine  pokazali svoje skladbe i znanje, oduševljavajući prisutne izvedbama slavonskih i tamburaških skladbi. Predstavljajući našu Slavoniju u Tomislavgradu, mladi glazbenici su svojom umjetnošću i entuzijazmom stvorili nezaboravnu atmosferu. Ovaj događaj dodatno je učvrstio kulturne veze između naših zajednica, pružajući priliku za razmjenu i povezivanje kroz glazbu i tradiciju. Kroz ovakve inicijative nastavljamo graditi čvrste mostove prijateljstva i zajedništva između naših krajeva.

Skip to content