1. rođendan Muzeja bećarca: „.Prvi koraci su najteži, ali sve je moguće kada iza sebe imamo ljude koji nas podržavaju.“

Najraspjevaniji Muzej u Hrvatskoj proslavio je svoj prvi rođendan. Priča o Muzej bećarca razvijala se deset godina, a u samo godinu dana rada, Muzej bećarca posjetilo je više od 10 tisuća posjetitelja, a svoju vrijednost i značaj  pokazao je i osvojivši tri prestižne nagrade u kulturnom turizmu. 

Muzej je postao mjestom susret i sjećanja na prošla vremena, ali i mjestom stvaranja novih uspomena za sve generacije koje tek dolaze.

Zahvalivši se kolegama iz udruga, ustanova i tvrtki koji prate Muzej u svakom događaju, direktorica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann posebno je istaknula njihovo zajedništvo koje ih nosi iz dana u dan.

– Volimo reći da ovaj muzej predstavlja jedno veliko zajedništvo, a to sve zahvaljujući svima vama i svim onim ljudima koji su sudjelovali u stvaranju ovog postava. Prvi koraci su najteži, ali sve je moguće i puno lakše kada znamo da iza sebe imamo ljude koji nas podržavaju i koji koračaju zajedno s nama. Hvala i našim djelatnicima koji s osmijehom, svaki dan dočekuju brojne posjetitelje i uspješno prezentiraju prirodnu i kulturnu baštinu ovog našeg kraja. – rekla je Hoffmann.

Brojke posjetitelja dokazuju da Muzej živi što je i dodatna promocija Grada Pleternice, ali i veliki učinak na samo gospodarstvo.

-Prva godina je bila puna izazova, ali su svi uspješno savladani. Važno je da je muzej ostvario onu zadanu misiju i viziju: da bude ključ dolaska u Pleternicu i motiv koji će privući mnoge goste, koji će ovdje boraviti, trošiti i uživati u našem gradu kod naših subjekata. Muzej zapravo ima taj učinak na cijelo gospodarstvo, a vjerujem da smo u tome uspjeli jer u razgovoru sa subjektima vidimo da oni bilježe rezultate i brojke koje rastu, a to je ono zapravo zašto radimo ovako velike projekte.- istaknula je gradonačelnica Šarić.

Rođendan je svečano obilježen i rođendanskom tortom koju su zajednički ugasile županica Antonija Jozić, gradonačelnica  Šarić i direktorica Hoffmann.

-U trenucima kada se bećarac upisao na listu UNESCO-a kao nematerijalna baština čovječanstva, nitko nije vjerovao da će se on uspjeti na ovakav način ‘materijalizirat’ – Uistinu sam ponosna da su to Pleternica i Slavonija uspjeli, a ponosna sam i što je ovaj projekt jedan od projekata programa Slavonije, Baranje i Srijema, uz veliku podršku Vlade Republike Hrvatske. Ovoga projekta ne bi bilo bez svih ljudi dobre volje, bez baštinika bećarca i onih koji ga žive – rekla je županica Jozić.

Skip to content