Muzej privukao velik broj posjetitelja iz Zagreba i okolice, a Terra Panonica kreće sa vrhunskim filmskim projekcijama

Ovogodišnji nacionalni hit muzejske scene i interpretacijske baštine je svakako prošle godine otvoreni Muzej bećarca u Pleternici. Govore o tome i brojke posjetitelja, ali i interes koji su mediji iskazali i koji iskazuju za ovaj centar baštine Slavonije, Baranje i Srijema.

Tokom prezentacije presjeka godine ravnateljica Javne ustanove Pleternica, Jasna Hoffmann istaknula je zadovoljstvo medijskim interesom, ali ponajviše dolascima brojnih zainteresiranih posjetitelja. – Broj posjetitelja je prešao 10 tisuća, a u ovih 10 mjeseci smo dobili i 3 vrlo važne nagrade što nas motivira da i u ovoj godini nastavimo sa kvalitetnom promocijom, ali i kreiranjem novog sadržaja u kategoriji baštine – istaknula je Hoffmann.

Prezentirajući statističke podatke vidljivo je kako najveći broj posjetitelja, ako izuzmemo Požeško-slavonsku županiju, dolazi iz Zagreba i Zagrebačke županije. – Bez obzira na ove impresivne brojke i velik broj posjetitelja van naše, pa čak i slavonskih županija vjerujem kako ćemo i u ovoj godini ostvariti zavidan broj posjetitelja. Naravno da se to sve odražava na gospodarstvo, posebice na ugostiteljski sektor, ali to i je cilj ovakvih projekata da uz nova sredstva EU donesemo i novi priljev sredstava u privatni sektor – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Jednako vrijedno radi se i u susjednom Interpretacijskom centru Terra Panonica gdje je upravo postavljen novi kino projektor. – Konstantno unaprjeđujemo kvalitetu svih usluga stoga me veseli što je Ministarstvo kulture i medija odobrilo financijska sredstva za nabavku novog DSP projektora čime nam se otvaraju mogućnosti projekcije novijih i popularnijih filmskih naslova – dodala je Šarić.

Skip to content