Izložba “Fenomen u dva stiha: bećarac” otvorena u Zagrebu

Fenomen u dva stiha: bećarac“ naziv je prve putujuće izložbe Muzeja bećarca koja već 9 mjeseci putuje po Lijepoj našoj, ali i izvan njenih granica, a 2. srpnja u 12 sati otvorena je i u auli Gradske knjižnice Grada Zagreba.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

-Bilo nam je vrlo bitno da Muzej izađe izvan Grada Pleternice uz želje da izložba ispriča jednu novu priču u svim muzejima i knjižnicama Lijepe naše. Ovom izložbom Muzej ne samo da je izašao iz Grada Pleternice već je i „ponio“ Grad Pleternicu koji je utkan u njega te ga prezentirao u Zagrebu na što sam iznimno ponosna.-naglasila je Šarić.

Ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann najavila je i skorašnje gostovanje sudionika MSF-a na Trgu bećarca u Pleternici.

-Partnerstvom na Međunarodnoj smotri folklora Muzej bećarca izlazi izvan svojih okvira. Naša izložba je doputovala do Zagreba, ali u Pleternicu će doputovati sudionici Međunarodne smotre folklora – kulturno umjetnička društva iz Nizozemske, Makedonije i Indonezije koji će nastupiti na Trgu bećarca. Ovime smo pokazali da ovo nije muzej samo Slavonije, Baranje i Srijema, već svih nas. – izjavila je ravnateljica JU Jasna Hoffmann.

Nakon otvorenja etnologinja Marija Gačić, gradonačelnica  Marija Šarić i etnokoreolog Tvrtko Zebec uz moderiranje Marija Katića govorili su o Muzeju bećarca u Pleternici.

Izložbu možete posjetiti do 2. rujna u prostorima Gradske knjižnice u Zagrebu na adresi Trg Ante Starčevića 6.

Otvorenje je uveličao i nastup MSP-a Sinovi Atara iz Zagreba.

Skip to content