Muzej bećarca dobitnik Godišnje hrvatske turističke nagrade

Više od tisuću sudionika utkalo je sebe u naš Muzej koji svojim radom potvrđuje kako male ruralne sredine imaju itekako pravo sanjati i ostvarivati velike europske priče – istaknula je Marija Šarić

Nakon prestižnih nagrada za promicanje kulturne destinacije, ali i suvremeno dizajnersko rješenje oslonjeno na baštinu, Muzej bećarca osvaja Godišnju hrvatsku turističku nagradu u kategoriji nagrada u kulturnom turizmu.

Iznimno sam ponosna na dobivenu nagradu, kako zbog promicanja imena našega grada tako i zbog svih ljudi koju su sudjelovali u desetljeću duge priče o stvaranju Muzeja bećarca. Više od tisuću sudionika utkalo je sebe u naš Muzej koji svojim radom potvrđuje kako male ruralne sredine imaju itekako pravo sanjati i ostvarivati velike europske priče – istaknula je Marija Šarić nakon dodjele godišnjih turističkih nagrada.

Dani hrvatskog turizma, tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, započeli su 9. studenog u Rovinju, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije.

Kroz višednevni program tradicionalno se obilježava protekla turistička godina u Hrvatskoj te se putem stručnih predavanja sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj hrvatskog turizma.
Dio programa čini i tradicionalna svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja.

-Priča o Muzeju bećarca krenula se razvijati prije više od 10 godina, a u samom stvaranju Muzeja je sudjelovao velik broj ljudi. Intenzivno se radilo na stvaranju sadržaja na kojem je radilo više od 10.000 sudionika, kazivača s različitih područja iz Slavonije, Baranje i Srijema te više od 200 KUD-ova. Naša lokalna zajednica, a tako i šira sredina, prepoznala je važnost Muzeja u očuvanju i promociji kulturne baštine i tradicije. Ova nagrada zapravo je kruna priznanja za veliki rad i doprinos svih koji su sudjelovali u stvaranju ovoga Muzeja. – izjavila je Jasna Hoffmann, ravnateljica JU Pleternica.

Muzej bećarca je ponovno pokazao i dokazao svoju vrijednost i značaj osvojivši Godišnju hrvatsku turističku nagradu. Muzej, koji je zamišljen kao živi organizam koji će nastaviti na promociji kako samog bećarca tako i svih aktivnosti vezanih uz tradiciju, kulturu i baštinu, itekako je u tome uspio.

Skip to content